Overview

Winnipeg, MB

Size: 5,000 SF

The overall project involved the brownfield reuse of a site occupied by a derelict commercial building. Existing building was demolished and replaced with a new one storey commercial building including the Owner's interior design business and adjacent endodontist tenant. The building's exterior design focused on being compatible with the low one storey scaled adjacent commercial and residential buildings. Wall areas are composed into a composition of multiple planes in asymmetrical composition defined by a material palette of aluminum wood grained cladding and acrylic stucco finish. The pedestrian frontage facing the existing public sidewalks is scaled by inserting a black metal trellis that will have vines to grow within, providing shade against the south sun. Careful attention to pedestrian scale includes area for bicycle parking within the trellis design.

Related Projects